Bedankt!

U bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Wil u op de hoogte gehouden worden van nieuws uit uw regio, vul dan hieronder uw gemeente in.Sluiten OK
Even wachten... Uw gegevens worden verstuurd
Afstand meten

Aangepast inplantingsplan

Storm en Elicio plannen de bouw van een windturbinepark langsheen de autosnelweg E40 in de gemeenten Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden.

Op de luchtfoto hierboven vindt u het definitieve inplantingsplan van de windturbines. Er zijn twee wijzigingen gebeurd tegenover het inplantingsplan dat we in 2018 voorstelden.
De plannen werden op twee vlakken gewijzigd:

  1. De vijf meest zuidelijke windturbines, ter hoogte van Outgaarden, worden geschrapt. De nieuwe plannen voorzien dus in de bouw van 11 windturbines.
  2. De tiphoogte van de resterende windturbines wordt verlaagd tot 122m.

Beide wijzigingen gebeuren op vraag van Defensie. Hoewel de minister van Defensie dit voorjaar de maximale tiphoogte in zones rond militaire vliegvelden heeft opgetrokken tot 150m, zijn de diensten van Defensie in dit specifieke geval van oordeel dat de tiphoogte toch beperkt moet blijven tot 122m.

Daarnaast heeft Defensie op dit moment nog geen beslissing genomen over het aanpassen van de trainingszone voor helikopters rond Hoegaarden. Om die reden worden de vijf meest zuidelijke windturbines uit de aanvraag gehaald. Het is niet uitgesloten dat voor één of meerdere van deze windturbines in de toekomst een nieuwe vergunningsaanvraag wordt ingediend. Daarom staan de windturbines nog mee aangegeven op het inplantingsplan hierboven.

U kan op de luchtfoto hierboven naar believen inzoomen. De rode lijnen geven de gemeentegrenzen weer.

Legende

  • Windturbine