Bedankt!

U bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Wil u op de hoogte gehouden worden van nieuws uit uw regio, vul dan hieronder uw gemeente in.Sluiten OK
Even wachten... Uw gegevens worden verstuurd
Afstand meten

Geluid

Windturbines kunnen geluid maken, in hoofdzaak veroorzaakt door het aerodynamisch zoeven van de wieken. Dit is één van de redenen waarom de Vlaamse overheid windturbines ingeplant wil zien in de omgeving van autosnelwegen. Het geluid van de autosnelweg overstemt daar immers veelal het geluid van de windturbines.

Daarnaast legt de Vlaamse overheid zeer strenge geluidsnormen op: bij solitaire woningen in landbouwgebied mogen windturbines ’s nachts niet meer dan 43 dB(A) produceren, bij woongebieden niet meer dan 39 dB(A).

Op de luchtfoto hierboven vindt u de geluidscontouren van de windturbines (43 dB(A) en 39 dB(A)), op basis van de aangepaste inplanting van het windpark.

Vergelijk het voorontwerp met het aangepaste inplantingsplan.

Als u klikt op de tabs rechtsbovenaan kan u de aangepaste inplanting vergelijken met het voorlopige voorontwerp van het windpark dat in 2014 werd voorgesteld.

U kan op beide luchtfoto's naar believen inzoomen.

Milieueffectenrapport

Dit aangepaste inplantingsplan is nog niet definitief. De aanpassingen die nu doorgevoerd werden, hebben allemaal betrekking op de opmerkingen die Storm en Elicio ontvingen vanwege de omwonenden en hun vertegenwoordigers, en de lokale besturen. Het milieu-effectenrapport voor het windpark, kan mogelijk aanleiding geven tot bijkomende wijzigingen

Een definitief inplantingsplan zal er dus pas zijn nadat ook het milieueffectenrapport voltooid is.

Legende

  • Windturbine
  • 39 dB(A)
  • 43 dB(A)