Bedankt!

U bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Wil u op de hoogte gehouden worden van nieuws uit uw regio, vul dan hieronder uw gemeente in.Sluiten OK
Even wachten... Uw gegevens worden verstuurd
Afstand meten

Geluid

Windturbines kunnen geluid maken, in hoofdzaak veroorzaakt door het aerodynamisch zoeven van de wieken. Dit is één van de redenen waarom de Vlaamse overheid windturbines ingepland wil zien in de omgeving van autosnelwegen. Het geluid van de autosnelweg overstemt daar immers veelal het geluid van de windturbines.

Daarnaast legt de Vlaamse overheid zeer strenge geluidsnormen op: bij solitaire woningen in landbouwgebied mogen windturbines ’s nachts niet meer dan 43 dB(A) produceren, bij woongebieden niet meer dan 39 dB(A).

Op de luchtfoto hierboven vindt u de geluidscontouren van de windturbines (43 dB(A) en 39 dB(A)), op basis van het definitieve inplantingsplan van het windpark (11 windturbines, tiphoogte 122m). De rode lijnen geven de gemeentegrenzen weer.

De vijf meest zuidelijke windturbines zijn uit de aanvraag gehaald. Het is echter niet uitgesloten dat voor één of meerdere van deze windturbines in de toekomst een nieuwe vergunningsaanvraag wordt ingediend. Daarom staan de windturbines, en het geluid dat ze mogelijk zouden veroorzaken, nog mee aangegeven op het inplantingsplan hierboven.

U kan op de luchtfoto hierboven naar believen inzoomen.

Legende

  • Windturbine
  • 39 dB(A)
  • 43 dB(A)